Te-ai intrebat vreodata de ce ar trebui sa zambesti in fiecare zi?Zâmbetul nu doar schimbă expresia feței ci și stimuleaza creierul sa producă endorfină care reduce durerea fizică și emoțională și dă o senzație de bună-dispoziție În plus, zambitul îți crește încrederea în tine și îi face și pe alții să te creadă mult mai repede și mai ușor.
Zâmbetul tau e mesagerul bunavoinței tale. Zâmbetul poate ajuta chiar și atunci când te confrunți cu depresia. Zâmbetul tau lumineaza viata tuturor celor pe care ii intâlneşti. Pentru cineva care a vazut o duzina oameni încruntându-se, privind sumbru sau întorcându-şi fata, zâmbetul tau e ca un soare care apare printre nori. In special atunci când persoana respectiva e supusa presiunilor din partea şefilor, clientilor, profesorilor, parintilor sau copiilor.Un zâmbet poate ajuta sa isi dea seama că nu e totul lipsit de speranta, ca mai exista bucurie pe lume.
Poate nu iti vine sa zambesti in fiecare zi. Atunci ce poti face?
Doua lucruri. Mai întâi, forteaza-te sa zambesti. Daca esti singur, forteaza-te sa fluieri, sa fredonezi o melodie sau sa cânti. Comporta-te ca şi cum ai fi deja fericit, iar aceasta conduita te va face fericit.
Iata cum explica acest lucru psihologul şi filozoful William James:
Actiunea pare să urmeze sentimentul, însă, în realitate, actiunea si sentimentul se manifestă împreună, iar prin reglarea actiunii, care este mai mult sau mai putin sub controlul vointei, putem sa reglam indirect si sentimentul, care nu se află sub acest control. Astfel, daca ne pierdem buna dispozitie, solutia este sa ne ridicam voioşi, să actionăm şi sa vorbim ca şi cum am simti deja starea de bună dispozitie.
Fiecare om din lume caută fericirea şi există o cale sigura de a o gasi: controlându-ti gândurile. Fericirea nu depinde de împrejurările exterioare, ci de conditiile interioare. Nu ceea ce ai sau ceea ce eşti ,ori locul în care te afli sau lucrurile pe care le faci sunt cele care te fac fericit ori nefericit, ci felul în care te gândeşti la toate aceste lucruri. De exemplu, doi oameni se pot afla în acelaşi loc, facând acelaşi lucru; ambii pot să dispună de un capital financiar şi de un prestigiu egal şi totuşi unul poate fi fericit, iar celalalt nefericit. De ce? Din cauza unei atitudini mentale diferite.
Ne nastem zambind, dar, pe parcursul vietii, mai uitam cum sa ne bucuram. Stii cat valoreaza zambetul tau? Stii care sunt puterile sale ascunse?
De fiecare dată când ieşi afara, ridica-ti barbia, tine fruntea sus şi inspira adânc; soarbe razele de soare; întâmpina-ti prietenii cu un zâmbet şi pune suflet în fiecare strângere de mână. Nu te teme ca vei fi înteles gresit şi nu irosi niciun moment gândindu-te la duşmanii tai. Incearca sa îti fixezi ferm în minte ce ti-ar placea sa faci, apoi fară sa iti schimbi directia, te vei îndrepta direct catre scop.
Mentine-ti atentia asupra lucrurilor mari şi minunate pe care ai vrea sa le faci, iar apoi, pe masură ce zilele trec, te vei folosi inconştient de oportunitătile necesare împlinirii dorintei tale. Vizualizează în mintea ta persoana onorabilă, utila care doreşti să fi, iar gândul pe care il mentii te va transforma în curând în persoana respectiva. Gândul e suprem. Pastreaza o atitudine mentala adecvată a sinceritătii şi a bunei dispozitii. A gândi corect înseamnă a crea. Toate lucrurile vin prin dorinta şi fiecare rugăciune sincera primeşte răspuns. Devenim lucrurile asupra cărora e fixata mintea noastra. Ridica-ti barbia şi tine fruntea sus.
De ce sa zambesti in fiecare zi
10 Motive pentru care ar trebui sa zambesti in fiecare zi
- Nu costa nimic, insa creeaza mult.
- Ii imbogateste pe cei care il primesc, fara sa ii impovareze pe cei care il daruiesc.
- Se produce intr-o clipa, iar amintirea sa dainuieşte uneori pentru totdeauna. Nimeni nu e atât de bogat încât sa poata trai fara el şi toti cei saraci sunt imbogatiti de beneficiile sale.
- Creeaza fericire în casa, exprima bunăvointa într-o afacere si e semn de recunoaştere între prieteni.
- E odihna pentru cei obositi, speranta pentru cei descurajati, lumina pentru cei trişti, cel mai bun antidot natural pentru necazuri .
- Şi totuşi, el nu poate fi cumparat, cersit, imprumutat sau furat, intrucat nu devine un bun accesibil pentru nimeni decât in clipa în care este daruit.
- Ne face mai atragatori si carismatici. Cand zambim sincer, din suflet, chipul ni se lumineaza iar ochii devin stralucitori. Intr-o singura secunda capatam un famec aparte, suntem mai deschisi, mai optimisti si fericiti.
De cele mai multe ori zambim si radem cand auzim ceva haios. Acesta este zambetul reflexiv, care apare ca o reactie spontana. De asemenea, zambetul este o expresie a fericirii si a optimismului si este recomandat tuturor, in cantitati cat mai mari.
8. Este contagios. Un suras, un zambet timid, sau unul larg pe toata fata… Indiferent de modul in care alegem sa ne manifestam zambetul, trebuie sa stim ca el are un efect pozitiv atat asupra noastra cat si asupra celor din jur.Nimeni nu ramane insensibil la o asa reactie, pentru ca atunci cand cineva ne zambeste sincer, automat ii raspundem si noi la fel, oricat de tristi sau ocupati am fi.Da, zambetul este contagios si tot ce trebuie sa facem este sa predam stafeta acestui gest atat de simplu care poate inveseli viata oricarei persoane din jurul nostru.
Faptele spun mai multe decat cuvintele ,iar un zambet spune:”Imi placi. Ma bucur sa te vad. Ma faci fericit.”Acesta este si motivul pentru care cainii fac o impresie atat de buna.Ei sunt atat de fericiti sa ne vada ca aproape isi ies din piele de bucurie.Asfel incat in mod natural ,ne bucuram si voi sa ii vedem.
9.Are efect pozitiv asupra stării noastre de sănătate. Ați încercat ca atunci când vă doare ceva să zâmbiți? Zâmbind ajutăm organismul. Este demonstrat că un zâmbet reduce stresul, îmbunătățește circulația sângelui și ajută sistemul imunitar să lupte cu infecțiile. Așa că zâmbetul poate fi un medicament pe care să nu îl luăm de la farmacie. El poate fi eliberat și fără rețetă.
10.Aduce fericirea în căsnicii – atunci când soții își zâmbesc nu mai au timp să discute în contradictoriu, iar situațiile tensionate se rezolvă mult mai ușor. Și iubirea poate fi păstrată mult mai ușpor dacă între cei doi se face schimb de zâmbete – cât se poate de des. Zâmbind și o observație este primită mai bine de către cel căruia i se face observația.
1 Comment
-
aprilie 21, 14:25 Agresivitatea la volan. 8 sfaturi pentru o conduită mai puțin riscantă | eaCUSA Blog […] obicei. Invata sa te relaxezi, sa fii mai vesel. Sa nu mai spunem ca nervii pot afecat sanatatea (vezi aici de ce sa zambesti in fiecare zi). Auzim des la televizor cum că doi șoferi s-au atacat în trafic și s-a ajuns la vătămare […]