O postura corecta si frumoasa se poate obtine si prin utilizarea benzii kinesiologice, acest accesoriu care are foarte multe intrebuintari in lumea sportiva si nu numai. Daca ati avut ocazia sa urmariti o competitie sportiva sau un meci de fotbal sau de baschet, poate ca ati observat faptul ca multi dintre sportivi purtau o banda colorata. Si poate ca v-ati intrebat care este rolul acelei benzi?
Sportivii din lumea intreaga au decis sa apeleze la banda kinesiologica deoarece ii ajuta sa isi imbunatateasca performanta si sa devina mai buni in ceea ce fac. Banda este usor de utilizat si aduce multe beneficii celor care o utilizeaza. Astfel, poate sa reduca durerea cronica resimtita la nivelul muschilor, sa reduca vanataile si umflaturile si poate sa corecteze si postura.
Banda kinesiologica, daca este aplicata pe piele, in zona care trebuie si folosind tehnica corecta, poate sa ajute la restabilirea posturii corecte. Banda este un accesoriu foarte elastic, flexibil, care permite celui care o poarta sa execute miscarile cu foarte mare libertate, ca si cum nu ar avea nimic atasat pe piele.
Exista multe motive pentru care cineva ar purta o asemenea banda si anume, o entorsa, o vanataie, o umflatura. De asemenea, ea ofera mai multa stabilitate musculara si articulara.
Ce face banda kinesiologica?
Practic, banda are rolul de a ridica usor pielea in zona in care este aplicata si permite o crestere a fluxului sanguin, dar si a limfei. Aceasta imbunatatire a circulatiei lichidelor din organism ar accelera procesul de vindecare a zonei afectate. Banda kinesiologica ajuta nu numai din punct de vedere terapeutic, dar si din punct de vedere al performatei care se poate atinge.
De ce este nevoie pentru a „repara” postura?
Aveti nevoie de a rola de banda kinesiologica, un foarfece si o persoana care sa cunoasca tehnica de aplicare corecta a benzii. Trebuie sa stiti ca investitia pe care o veti face este destul de mica. Exista multe brand-uri pe piata deci, veti avea de unde alege. De asemenea, un aspect important de amintit este faptul ca veti putea dormi cu banda kinesiologica si veti putea face si dus, daca doriti. Aproape toate marcile care se gasesc sunt rezistente la apa. Insa, cel mai bine este sa verficati inainte de a cumpara rola.
Cum se fixeaza banda kinesiologica?
Banda are rolul de a va ajuta sa va ridicati si sa va asezati in mod corect. Una dintre tehnicile care pot fi aplicate este urmatoarea:
- Se taie 3 bucati de banda in forma de „I”, cu marginile rotunjite. Doua dintre acestea se aseaza pe spate, in pozitie verticala, de la gat si pana la baza spatelui. Ultima bucata se va aseza deasupra si se va aplica de la un umar la celalalt. Este necesar, ca in timp ce vi se aplica bucatile de banda, sa stati in pozitie usor aplecata, pentru a facilita lipirea benzilor kinesiologice. Dupa aplicare, este necesara activarea adezivului. Pentru aceasta, se va frictiona energic benzile. Se vor purta timp de 3-5 zile, timp in care va avea loc corectarea posturii.
- Alta metoda care se poate folosi este cea in care doua benzi sunt asezate pe spate in forma de „X”, avand grija la tensiunea care este aplicata. Acest aspect va fi luat in considerare de catre specialistul care aplica banda. Si in acest caz, ea va trebui lasata sa actioneze timp de 3-5 zile pentru a imbunatati postura.
Anumite studii care s-au facut pentru a stabili daca banda ajuta sau nu persoanele, a ajuns la conzcluzia ca aceasta s-a dovedit a fi eficenta in ceea ce priveste corectarea posturii spatelui, dar si a gatului si aici ne referim mai ales la cei care lucreaza foarte mult la calculator si isi mentin capul si gatul in jos.
De asemenea, participantii la studiu au afirmat faptul ca banda i-a ajutat si cu durerile pe care le simteau atat la nivelul spatelui, cat si la nivelul gatului. Banda kinesiologica si-a demonstrat, astfel, eficiacitatea in ceea ce priveste eliminarea durerilor si corectarea pozitiei anumitor segmente corporale.
No comments yet
You can be first to leave a comment