Vreau să vorbim azi despre importanța probioticelor deoarece indiferent de câte ori speli mâinile bebeluşului sau cât de mult gel antibacterian folosești, mai devreme sau mai târziu tot va contracta o infecție, să spunem, o infecție a urechii, care necesită antibiotic. Deşi antibioticele sunt minunate pentru distrugerea infecțiilor bacteriene, cele cu spectru larg , nu pot diferenția între bacteriile care produc infecția și alte bacterii benigne din organism. Ceea ce înseamnă că împreună cu bacteriile rele care sunt distruse, același lucru se petrece și cu unele bacterii bune și foarte importante, mai ales cele care se regăsesc in tractul digestiv. Iar rezultatul este o consecință foarte neplăcută: diaree.
Ce benefici mai au proboticele?
O modalitate de a trata diareea cauzată de antibiotice este administrarea de probiotice. Acestea (culturi vii precum Lactobacillus sau Bifidobacterium) sunt benefice și ajută la contrabalansarea efectelor negative ale antibioticelor. Studiile arată că administrarea de probiotice la copii poate reduce diareea indusă de antibiotice cu 75%. Pediatrii recomandă deseori ca cei mici să primească probiotice de fiecare dată când li se administrează un antibiotic. Un alt motiv: probioticele ajută la prevenirea proliferării ciupercii Candida care poate fi declanşată de utilizarea antibioticelor.
Dar acesta nu este singurul efect al probioticelor. Ele pot combate diareea și constipația, infecțiile sinusurilor și ale căilor respiratorii, infecțiile tractului urinar și posibil chiar astmul și eczemele. In plus, se crede că probioticele întăresc sistemul imunitar in general, scăzând probabilitatea ca bebe să mai cadă pradă tuturor răcelilor. Gândește-te la probiotice ca la polițiștii de rezervă; întăririle trimise pentru a îngroșa numărul bacteriilor bune și a elimina bacteriile care produc boală. Acești soldăței buni ajută și la consolidarea mucoasei intestinale astfel încât germenii să nu pătrundă în circuitul sangvin. Probioticele pot modifica mediul intestinal, făcându-l mai acid și mai puțin agreabil pentru bacteriile nocive.
Cum îi poți administra probiotice bebeluşului?
Aşadar, cum îi poți administra probiotice bebeluşului? Unele mărci de lapte praf au chiar probiotice adăugate. După ce bebe începe diversificarea, cea mai evidentă sursă este iaurtul (după ce este introdus în dieta sa). Asigură-te că le alegi pe cele care conțin culturi active; scrie pe etichetă. Sau roagă pediatrul să îți recomande un supliment cu probiotice (sunt multe disponibile fără rețetă și vin sub formă de pudră sau picături pentru bebeluşi). Întreabă și cât de des trebuie administrat suplimentul. La ce interval (probioticele nu trebuie să fie administrate în acelaşi timp cu antibioticul) și cum trebuie păstrate (uneori în frigider).
No comments yet
You can be first to leave a comment